Odido (voorheen T-Mobile) is een prijsvechter op de Nederlandse markt en werkt oa samen met Open Dutch Fiber, Delta en meer maar levert ook over de glasverbindingen van KPN. Je kunt bij glasvezel kiezen uit twee producten bij Odido; Particulier (Consumenten) of Zakelijk.

Bij de particuliere variant kun je ook een TV abonnement kiezen (via mediabox, AndroidTV, AppleTV etc), dat kan bij de zakelijke variant niet (je zou daar wel bijv NLZiet kunnen gebruiken). Bij de zakelijke variant krijg je een betere SLA (Service Agreement), een vast IP adres (handig wanneer je bijv servers wilt draaien) en een backup 4G verbinding. Mocht de verbinding op de zaak dan een keer een storing hebben of even niet bereikbaar zijn, dan schakelt het systeem over op 4G internet, automatisch en kun je gewoon door werken.

Voordelen van glasvezel zijn natuurlijk: een gelijke up- en download snelheid, betere latency (ping tijden) en minder storingsgevoelig.

De particuliere glasvezel variant gebruikt DHCP icm VLAN 300, de zakelijke variant gebruikt PPPOE (gebruikersnaam en wachtwoord kun je na installatie opvragen bij de helpdesk). Op dit moment kun je particulier tot 8gb/s aanvragen, zakelijk (Premium) maximaal 1gb/s.

Er zijn op dit moment een aantal goede acties met flinke korting voor zowel particulier als zakelijke verbindingen.

De particuliere variant kun je hier aanvragen, de zakelijke variant als volgt:

1) Ga naar https://www.techconnect.nl/odidozakelijk
2) Klik vervolgens bovenin op Internet > Zakelijk Internet
3) Vul de postcode en huisnr van de zaak in en klik doe de check
4) Kies Ja als je daar ook zakelijke mobiele telefoons hebt (bij korting) op dat adres
5) Kies Internet Premium met 1 jaar en verder geen extra optie (buiten backup)
6) Klik in winkelwagen en sluit het contract af

Zo krijg je (in het geval van de 1gb/s variant) op dit moment 8 maanden voor 25,- euro ex btw per maand, daarna word het 49,- ex btw per maand. Sluit je ook nog mobiele abonnementen af dan krijg je ook korting op je vaste aansluiting.

Alternatief

Natuurlijk zijn er ook altijd alternatieve mogelijkheden, zo is Freedom Internet een onafhankelijke provider met privacy hoog in het vaandel. Is er geen glasvezel beschikbaar maar wel coax? dan is Ziggo of Ziggo Zakelijk een prima alternatief.

0
Zou graag je gedachten willen weten, laat een reactie achter.x
Blijf op de hoogte Informeer mij als het product weer leverbaar is: